Maailman 7 eniten luettua lehteä – Tämä lista yllättää sinut!

Tässä artikkelissa käymme läpi maailman eniten luettuja lehtiä. Aikakauslehtiä luetaan maailmalla paljon, ja ne voivat käsitellä elokuvia, muotia, innovaatioita, urheilua, hyvinvointia tai harrastuksia. Tiedätkö sinä, mitkä ovat maailmalla eniten luettuja lehtiä?  Vastaus saattaa yllättää.

7. The Watchtower on uskonnollinen lehti jolla on kymmeniä miljoonia lukijoita

Vartiotorni lehti

Suomessa The Watchtower tunnetaan nimellä Vartiotorni. Se on Jehovan todistajien jo vuodesta 1879 ilmestynyt hengellinen lehti. Vartiotorni keskittyy uskonnollisten ja teologisten asioiden tarkasteluun, ja on painomäärältään oman ilmoituksensa mukaan maailman suurin uskonnollinen lehti.

Vaikka Vartiotorni ei ole perinteinen aikakauslehti, vaan enemmänkin hengellistä saarnaa, ansaitsee se silti paikkansa tässä artikkelissa. Vartiotornia lukee kymmenet miljoonat ihmiset päivittäin, joten sillä on hyvin suuri vaikutus.

6. People sukeltaa Hollywoodin julkkisten elämään

People lehti

People on amerikkalainen viikottainen aikakauslehti. Nimensä mukaisesti People käsittelee julkisuuden henkilöitä ja jakaa ihmisiä kiinnostavia tarinoita Hollywoodin ja viihdeteollisuuden ympärillä pyörien. Lehteä luetaan eniten Yhdysvalloissa, jossa sillä on yli 40 miljoonaa lukijaa. Peoplen mainostulot vuonna 2015 oli yli 900 miljoonaa dollaria.

5.  AARP MAGAZINE on lehti eläkeläisille ja ikäihmisille

AARP on levikiltään suurin aikakauslehti Yhdysvalloissa. AARP on yhdysvaltalainen eläkeläisjärjestö, jonka julkaisema lehti keskittyy eläkeläiselämään ja käsittelee ikäihmisten elämää ja ongelmia. AARP julkaistaan kahdesti kuukaudessa.

4. Better Homes and Gardens – maailman suosituin kodin lifestyle-lehti

Better Homes and Gardens on Yhdysvaltojen neljänneksi eniten myyvä aikakauslehti. Se keskittyy koteihin, ruuanlaittoon, puutarhanhoitoon, käsitöihin, terveellisiin elämäntapoihin ja ennenkaikkea kodin sisustamiseen. Better Homes and Gardens -lehteä julkaistaan kuukausittain. Lehdet lukijat ovat yli 70% naisia.

3. The New Yorker pureutuu päivänpolttaviin aiheisiin ja kulttuuriin

The New Yorker on amerikkalainen aikakauslehti, joka on erityisen tunnettu kuvituksistaan. Lehtien sisältö voi vaihdella paljonkin, mutta useimmiten ne keskittyvät journalismiin, mielipidekirjoituksiin, kulttuuri- ruoka- ja viihdealan arvosteluihin, satiireihin ja pakinoihin ja jopa runoihin.

Lehti on siis tiivis nivelmä erilaisia tekstityyppejä. Lehti on myös tunnettu sen erittäin tarkasta faktasiviilästään, ja oikausuistaan. Lehti pureutuu monesti sosiaalisiin ongelmiin ja käsittelee asioita monesti esimerkiksi hauskojen sarjakuvapiirrosten siivittämänä. Lehti on suunnattu aikuisille, ja lehteä ilmestyy noin 47 kappaletta vuosittain.

2. National Geographic vie lukijan tutkimusmatkalle maailman näyttävimpiin kolkkiin

National Geographic tarjous kannattaa lunastaa jos sellainen sattuu kohdalle

National Geographic on suomessakin tunnettu geologian, tieteen, historian ja kulttuurin lehti. Lehti on tunnettu sen keltaisesta suorakulmion muotoisesta reunastaan. Lehti sisältää juttuja maailman eri kulttuureista, luonnosta ja tutkimuksesta. National Geographic on erityisen tunnettu näyttävistä artikkelikuvistaan. Sen toimittajat ja valokuvaajat ovat maailman ehdotonta kärkeä. Ainutlaatuiset reportaasit vievät lukijan paikkoihin, jossa ihminen ei ole ennen käynyt.

1. Readers Digest eli Valitut Palat on yleislehti, joka kiinnostaa kaikkia

Reader’s Digest -aikakauslehti on 1900-luvun alusta lmestynyt aikakauslehti, joka alkuaikoinaan sisälsi kokoelmia artikkeleista muista lehdistä. Lehti on erityisen tunnettu monipuolisesta sisällöstään – Reader’s Digestin jutut kuratoidaan äärimmöisellä tarkkuudella.

Toimitukselliselta sävyltään lehti on aina korostanut positiivisuutta ja lämmintä huumoria. Reader’s Digest on edelleen maailman luetuin yleisaikakauslehti. Se on vuodesta toiseen osannut viihdyttää yleisöä monipuolisella ja aidosti kiinnostavalla sisällöllään.